Само за ден 150 души си взеха пакетите с храна в Дупница, диабетичката Роза Тодорова: Животът е труден, всеки гледа да свърже двата края

Работниците помагаха на дупничани да натоварят продуктите в чантите си и да ги отнесат до своите автомобили
  • Анжело Начев: Доволен съм от продуктите, дават спагети, леща, ориз…

  • Иван Караколев, Антон Сашев, Радослав Руменов, Георги Тенов и техни колеги правеха всичко възможно, за да улеснят пренасянето на продуктите

Раздаването на хранителните помощи от БЧК тече с пълна сила в Дупница въпреки обилния снеговалеж и студеното време.

Роза Тодорова
Отляво надясно: Георги Тенов, Радослав Руменов, Антон Сашев и Иван Караколев

Пунктът се намира в двора на бившия Учителски институт в града и работи всеки делничен ден от 9,15 до 15 часа. Всеки, имащ право на помощи, ще може да си ги вземе оттам до 28 февруари. „Започнахме да раздаваме помощите в сряда. Още в първия ден минаха повече от 150 души, а днес (б.а. – четвъртък) дойдоха поне 120 човека. Очаквам до края на деня отново да станат 150.

Анжело Начев (вдясно) заедно с охранителя, който пази продуктите.
Продуктите могат да се вземат до 28 февруари.

Общият брой на хората по списък е 1520. Лошото време и обилният снеговалеж не спират дупничани. Някои идват с автомобили, други пеша, но има поток от хора, понякога дори им се налага и да изчакат малко. Ние обаче работим бързо и задружно и нещата се случват без забавяния”, каза пред „Вяра” г-н Георгиев, който е домакин към община Дупница.

В двора на бившия Учителски институт имаше чакащи за помощи въпреки снега и студа.
Какво се полага на един човек


На един правоимащ се полагат 3 опаковки спагети, 1 консерва говеждо, 3 пакета леща, 3 пакета захар, 2 консерви с гювеч и 3 със зелен фасул. В помощите влизат още консерва лютеница, по 2 консерви както с грах, така и с домати. Към продуктите от ЕС са прибавени още и говежди кюфтета с бял сос (2 консерви), по една консерва с херинга и пиле фрикасе, 2 пакета зрял фасул, 1 кофичка конфитюр, 2 пакета с ориз и 3 бутилки олио. Индивидуални пакети с хранителни продукти се раздават по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
Работниците към кметството изобщо не се притесняваха от снега и студа и с усмивка помагаха на всеки един дупничанин, който бе дошъл за своята дажба от помощите. Иван Караколев, Антон Сашев, Радослав Руменов, Георги Тенов и още няколко техни колеги правеха всичко възможно, за да улеснят пренасянето и товаренето на продуктите, за което цял ден получаваха благодарности от премръзналите граждани.
Помощите за хората в селата пък са транспортирани от община Дупница в отделните кметства, откъдето ще могат да си ги вземат до 8 февруари.

Подробности в печатното изднаие

 

Вестник “Вяра” уведомява своите читатели