„Марек Юнион-Ивкони” игра силно, но не успя да отстрани „Хебър” насред Пазарджик

Волейболистите от Дупница се представиха достойно, но отпаднаха на четвъртфиналите за Купата на България.
  • Дупничани имаха шансове да спечелят първите два гейма, но в крайна сметка загубиха с 0:3 в четвъртфинал за Купата на България

    „Марек Юнион-Ивкони” не успя да хвърли бомбата и да се противопостави на фаворита за спечелването на Купата на България – „Хебър”. Пред пълните трибуни в Пазарджик дупничани отпаднаха след загуба с 0:3 (28:30, 23:25, 13:25) гейма, макар че показаха силна игра.
    Двата тима започнаха двубоя много равностойно. Домакините повеждаха на няколко пъти, но дупничани оказаха съпротива и не допуснаха пасивът им да стане прекалено голям. В решителните точки битката на терена бе ожесточена и всяка точка беше драматична. „Хебър” имаше цели 6 геймбола, но момчетата на Виктор Карагьозов се представяха чудесно и се задържаха в частта. Накрая обаче „тигрите” от Пазарджик показаха по-здрави нерви и успяха да спечелят оспорвания първи гейм с 30:28.
    „Марек Юнион-Ивкони” тръгна много силно във втората част и не допусна спад в играта си. В средата на частта двата тима се захапаха сериозно и никой не допускаше съперникът да поведе с повече точки. След два аса на Стойко Ненчев домакините успяха да поведат за първи път в тази втора част. Така пазарджиклии отново спечелиха гейм с минимален аванс.
    В третата част домакините бяха категорични и не позволиха на тима от Дупница да опита да се добере до обрат. „Тигрите” показаха много силна игра и благодарение на силния си сервис затвориха гейма с убедителното 25:13.
    „Хебър” сбъдна прогнозите на специалистите и се класира за финала пред собствената си публика, побеждавайки на полуфинала „Левски” с 3:0 гейма. Късно снощи „тигрите” се изправиха срещу миналогодишния носител на трофея „Нефтохимик 2010”, който е предвождан от бившия наставник на дупничани – Найден Найденов.