Свещеник Георги Танчев чете Киприяновите молитви на десетки санданчани в Дебрене

Свещеник Георги Танчев чете Киприянови молитви и запозна християните с житието на св. Киприян и Иустина.
  • За стариннната църква „Св. Неделя” се грижи Юлия Лазарова, с по 2000 лв. е започнала възстановяването на храма, двора и чардака

  • Доктор от Сандански е осигурил средства, за да свети цялата камбанария

Десетки християни от град Сандански пристигнаха в старинната църква “Света Неделя” в село Дебрене за молебен и четене на Киприянови молитви от архиерейския наместник на Санданска околия свещеник Георги Танчев. За църквата се грижи Юлия Лазарова, живееща в Дебрене, която бе почистила и затоплила огромното помещение.

Отец Георги отслужи водосвет и поръси всички за здраве и благоденствие. Чете от светото Евангелие и всички слушаха с внимание житието на св. Киприян и Иустина. После освети закупените от църквата икони на желаещите.

Автентична стая, където някога е било килийното училище.

Санданчани разгледаха и параклиса “Света Богородица”, за благоустрояването на който са помогнали дарители от Сандански. „После се качихме по дървената стълба, за да разгледаме красивата и автентична стая, където е било килийното училище. Юлия Лазарова го превърнала в райски кът, за да изпълни волята на съпруга си (починал преди няколко години), като първи дарители са синът и дъщеря й. С по 2000 лв. е започнала възстановяването на църквата, двора и чардака.

Юлия Лазарова е превърнала стаята в райски кът.

Добрият пример бил последван и от други дарители, а тя за всичко води отчетност”, разказаха санданчани.
Доктор от Сандански е осигурил средства, за да свети цялата камбанария отдалеч и привлича вниманието на много хора.