Стартира ремонт на четвъртокласната пътна мрежа Драгушиново-Злокучане, хората искат и ремонт на улиците в Самоков

  • От общината: Спечелихме проект за основен ремонт на четири улици в града и тротоарите към тях. Отделно имаме предвидени над 2 млн. лв. за основен и текущ ремонт на улици

 

Нова беседка и фитнес на открито вече има в центъра на самоковското село Драгушиново. През миналата година градинката в селото бе напълно обновена. През тази година предстои да се ремонтира основно четвъртокласната мрежа в селото. „Хубавата новина е, че в началото на следващия строителен сезон започва изпълнението на проекта за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа Драгушиново-Злокучане. През 2018-а с финансиране от общинския бюджет бе реализиран проект за благоустрояване на градинката в центъра на селото, където се оформиха алеи, постави се беседка, фитнес на открито, чешма и места за сядане. С хората обсъдихме проблема с подкопаване основите на моста над река Искър при селото и възможностите за укрепване”, коментира кметът на Самоков Владимир Георгиев.


Друга наболяла тема за селото е опазване на обществения ред. Бе отбелязано, че са поставени камери за видеонаблюдение, но ще са необходими още. „Пак във връзка с опазване на обществения ред по искане на жителите поставихме улично осветление по целия път от Самоков до Драгушиново”, уточни Георгиев.

Самоковци зададоха на градоначалника и въпроса какъв коментар ще направи за улиците в Самоков. От общината коментираха: „По линия на “Бедствия и аварии” са отпуснати 1,2 млн. лв. за отстраняване на последствията от наводнението, в т.ч. и асфалтиране. Отделно общината спечели проект за основен ремонт на четири улици в града и тротоарите към тях. Отделно имаме предвидени над 2 млн. лв. за основен и текущ ремонт на улици. Миналата година трябваше да приключим процедурата по възлагане на поръчката, за да можем да стартираме ремонтите”.