Путин и Тръмп гониха злите сили от Сушица, кметът Апостолов се сбори с мечка

Тази година в Сушица почетоха Сурва по стар стил, а гвоздеите в програмата бяха самите президенти Путин и Тръмп. Дворът на църквата и кметството в Сушица прие и скъпите гости кукери, които носят само добро.

Кметският наместник на селото Георги Митрев и кметът на община Симитли Апостол Апостолов посрещнаха единствената кукерска група, която е предвождана от папа. Пристигнаха в групата и Путин, и Тръмп. Направиха си снимка за спомен с местните управници.

И тази година мечката не пропусна да сбори кмета, не минава Сурва в Сушица без традиционната мечешка борба. Дълги хора и весел шум се разнесоха в селото, което пази изконните традиции и показва българщината на младото поколение. Кукерите бяха малко, но с голям мерак, като не отстъпваха по нищо на големите групи, представили се вчера на „Симитлия – древната земя на кукерите”.

Старци и танцов състав не липсваха също на групата.  Тази годуна за Старата Сурва Сушица бе като от картинен пейзаж – повита с бяла пухкава пелена. А местните се радват, когато има сняг на Сурва, защото ще е здрава годината.