Бившият борец Наско Калистратов от Кюстендил тръшна 4 диви прасета, оглави класацията и за най-голям повален звяр

Добър сезон отчитат ловците в 3-та ловна дружинка Трекляно.
  • Рекорд! Трета ловна дружинка в Треклянско отстреля 7 глигана за 20 минути, председателят се отчете с две, Слави Иванов – с едно

 

7 диви прасета паднаха на мушката на кюстендилските ловци от Трета дружинка в Треклянско, с председател Здравко Кюркчиев, които в рамките на само 20 минути отстреляха добре охранения дивеч. Това се случи буквално в последния разрешен от закона ден за лов на дива свиня – 13 януари.

Истинския рекорд от дружинката постави 28-годишният кюстендилец Наско Калистратов, който тръшна цели 4 броя. „И този път заедно с колегите бяхме в Треклянско, и по-специално в района на Косово. Наистина ни споходи голяма слука. В рамките само на 20 минути тръшнахме 7 диви прасета.

Наско, Здравко и Слави (отляво надясно) тръшнаха 7 диви прасета като за край на сезона.

За моя гордост аз свалих 4, председателят на нашата дружинка Здравко Кюркчиев успя да отстреля 2 диви прасета и с един добър трофей се записа и колегата Слави Иванов. Слуката ни можеше да е и още по-голяма, тъй като с колегите се засякохме със стадо глигани, които бяха над 20 на брой. Този сезон определено бе един от най-добрите за дружинката ни“, сподели Наско Калистратов. Бившият борец държи и рекорда за най-голямо отстреляно диво прасе. Преди 2 месеца повали с един изстрел 200 кг диво прасе, отново край Трекляно.

“От последните повалени 7 диви свине 4 тежат по над 140 кг, което си е истински рекорд, останалите са над 70 кг, а от началото на ловния сезон пък с колегите успяхме да постигнем един изключително добър резултат с близо 50 отстреляни диви свине. Сега малко ще направим пауза и ще събираме сили за задаващия се лов по хищен дивеч. В Треклянско има вълци и тук-там лисици, чакали няма. При този лов тръпката е на преден план, тъй като има ловци с над 30-годишен стаж и не са убивали вълк”, коментира още Наско, за когото ловът се предава от поколение на поколение.

В Треклянската дружинка редовните ловци са около 20. Всички те са хора с различни професии, но това, което ги обединява, е любовта към лова и трофеите.