Тройна медицинска експертиза ще решава дали Вълчо Арабаджиев да бъде пуснат от ареста

Снимка: Булфото (архив)

Апелативният специализиран наказателен съд назначи тройна съдебномедицинска експертиза за Вълчо Арабаджиев.

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви е в ареста с обвинение за пране на пари и данъчни престъпления. След предоставянето на медицинската документация ще стане ясно дали Арабаджиев-син ще остане в ареста, или ще бъде променена мярката му за неотклонение.

Трима доктори от „Пирогов” – невролог, неврохирург и специалист по образна диагностика, ще трябва да определят какво е здравословното състояние на Вълчо Арабаджиев.

На днешното заседание в съда за морална подкрепа в съда дойде и сестрата на Вълчо – Александра Арабаджиева. Тя не желаеше да бъде снимана, но се оказа, че Вълчо Арабджиев имал желание да говори пред медиите. Съдът обаче не позволи това.

Днес в съдебната зала бяха предоставени нови 54 тома доказателства по делото. Тричленен състав на съда поиска прокуратурата да предостави всички разпити по делото. Това ще помогне на магистратите да решат дали ще има промяна в мярката за неотклонение на Арабаджиев. Защитата на обвиняемия за данъчни престъпления и пране на пари твърди, че мярката на 21-годишния млад мъж трябва да бъде променена в по-лека от „задържане под стража”. Следващото заседание по делото е насрочено за 24 януари.

Източник: novini.bg