BMW показа обновената „седмица”

ерманският производител BMW показа обновения си  седан 7-Series, който ще излезе на пазара през април тази година. Флагмаът на марката е получил промени в екстериора, модернизирани двигатели, както и допълнително оборуддване.

Основната разлика в екстериора се вижда на пръв поглед, като това е голямата решетка на радиатора,  която е взаимствана от големия кросоувър X7. Нови са и основните фарове, променени са калниците и капакът на двигателя. Задните светлини вече са свързани с линия.

В интериора е поставен новият 12,3-инчов цифров приборен панел на марката, както и нова мултимедийна система.  Тя работи с операционна система BMW 7.0 и разполага с гласов помощник Intelligent Personal Assistant. Той се активира с команда „Ок, BMW”, като може да настройва голяма част от функциите на автомобила с помощта на гласови команди.

Обновеата „седмица” вече е оборувана с асистент за паркиране, който без участие на водача в автоматичен режим може да се движи на заден ход. Така автомобилът изминава до 50 метра разстояние, което преди това е преминато и е започнено от системата. Има и безкалебно зарядно за смартфони.

Най-мощната модификация отново разчита на 6,6-литов W12 двигател с две турбини. Това е версията 760Li xDrive, при която моторът развива 609 к.с. и 850 Нм въртящ момент. За седана модела се предлага и 4,4-литров V8 турбомотор, който се поставя на версия 750i. Този агрегат разчита на 530 к.с. и 750 Нм, което осигуряво ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди.

Флагманът на баварската марка ще бъде достъпен и в хибриден вариант с 6-цилиндров редови двигател. При тази версия мощността 394 к.с., като само на електричество тя може да измине до 64 км. За модела са достъпни и три дизелови 6-цилиндрови агрегата с обем 3,0 литра, развиващи 249 к.с. (версия 730 d), 320 к.с. (740 d) и 400 к.с. (750 d).

Агрегатите на обновеното BMW 7-Series са комбинирани с модернизирана 8-степена автоматична скоростна кутия и система за бърз старт Launch Control. Тя вече е включена в базовото оборудване на модела.

 

 

 

Източник: topgear.bg