Ford направи най-бързия Mustang

Компанията Ford представи топ-версията на спортното купе Mustang, която носи името GT500. Най-бързият модел в историята на американската марка дебютира на автосалона в Детройт.Ford Mustang GT500 е оборудван с 5,2-литров V8 двигател с механичен компресор с обем 2,65 литра. Засега точните характеристики на мотора не се разкриват, но се твърди, че той развива над 700 к.с.

Агрегатът работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя, чиито настройки са дело на подразделението Ford Performance. Трансмисията сменя предавките за 100 милисекунди, като има няколко режима на работа, включително Normal, Sport, Drag и Track.

Купето разполага и с функция за бърз старт Launch Control, като ускорението от 0 до 96 км/ч (60 мили по американските стандарти) отнема 3 секунди. Драг-дистанцията от ¼ мила (402 метра) се изминава за по-малко от 11 секунди.

Най-бързият Ford в историята разполага с пренастроено окачване с фирмени амортисьори MagneRide и олекотени пружини, както и със спирачни механизми Berembo. Суперколата е получила елементи от карбон по каросерията, както и гуми Michelin Pilot Sport Cup 2.

 

 

 

Източник:topgear.bg