Ентусиаст! Тодор Андреев качва Шипка с велосипед навръх 3 март, тръгва от Германия

  • Тодор ще трябва да измине над 2000 км, като в прехода си ще бъде придружаван единствено от масажист

Тодор Андреев поема предизвикателството да измине с велосипед пътя от Германия до България посред зима. Това ще се случи съвсем скоро, като отправната точка ще е Берлин. Младият мъж е от Каспичан, на 26 години, но от 4 години живее и работи в Германия. Идеята му е да достигне до българската граница и да се изкачи на Шипка навръх 3 март.


“Аз не съм професионалист в тази област, колоезденето, и искам да изпробвам възможностите си, да се боря и да стигна навреме за честването на националния ни празник и да почета паметта на загиналите за Освобождението. Духът, който са имали предците ни, ме кара да направя този преход на две гуми. Ще участвам сам със съпътстващ екип. Искам всички българи да научат за това и да се присъединят към мен на Шипка”, казва ентусиастът. 
Стартовата точка на колоездачния преход от Германия до България ще започне от Берлин на 21 февруари около 9 часа сутринта. Тодор ще трябва да измине над 2000 км, като в прехода си ще бъде придружаван единствено от масажист. Предвижда да измине дневно около 200-300 км, като паузите за храна и нощувка ще са по шест часа. 
Младият ентусиаст е завършил казанлъшката Художествена гимназия, но съдбата го отвежда в чужбина. Там обаче той не къса нишката си с родния край. В момента подготвя национален проект в полза на българското общество.