• Мажоретният състав „Бижу“ от Благоевград с художествен ръководител Даниела Маникатова зарадваха публиката си с красиви танци

  • Самодейците от Пенсионерския клуб към НЧ „Васил Левски – 1938“ от село Усойка представиха сценката „Баба и дядо“ и забавни скечове

 

Истински празник подари организацията на ГЕРБ-Бобошево за възрастните хора на специализирания дом “Св. Иван Рилски“ в община Кочериново. По покана на Даниела Стоянова, председател на ОбС – Бобошево и лидер на местната структура на Жени ГЕРБ, обитателите на Дома за стари хора бяха изненадани приятно с развлекателна програма на празника Бабинден.

„За мен е огромно удоволствие да ви поздравя отново на този хубав празник. Да ви благодаря сърдечно за грижите и труда, които сте полагали. И да ви пожелая най-вече да бъдете живи и здрави, да имате спокойни старини!“, заяви пред възрастните хора Даниела Стоянова, която за пета поредна година, по различни поводи, радва с жестове на внимание обитателите на дома „Св. Иван Рилски“. В събитието се включи и общинският съветник от ГЕРБ – Бобошево Василка Граховска.

На вниманието на възрастните хора интересна програма представи Мажоретният състав „Бижу“ от гр. Благоевград, с художествен ръководител Даниела Маникатова. Грациите зарадваха старите хора с емоционални танци и богат репертоар. Самодейците от Пенсионерския клуб към НЧ „Васил Левски – 1938“ от село Усойка също се включиха в празника. Те представиха сценката „Баба и дядо“ и забавни скечове, с които предизвикаха усмивки и добро настроение сред обитателите на дома. Ръководството на институцията благодари сърдечно за представената програма и уважението, показано към възрастните хора. Домът е единственото място в област Кюстендил, което вече 70 години осигурява дом и препитание на самотни стари хора от страната. Той е обитаван от 60 възрастни, като за тях полага грижи добре обучен персонал от професионалисти – социални работници, санитари, рехабилитатори, лекар, медицински сестри и др.