Третокласничката Леа Борисова от Кюстендил и дупнишките й връстнички София Лъчезарова и Дария Боюклийска с награди от националния конкурс „Полицаят е мой приятел и учител”

Наградените със ст. комисар Елиан Стамболийски и ръководителя на проекта, съучениците си и учителите си

Три момичета от Кюстендилска област получиха грамоти и подаръци от Националния коледен конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител“, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кюстендил.

Отличените са Леа Борисова от ОУ „Професор Марин Дринов“ в областния град и възпитаничките на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Дупница София Лъчезарова и Дария Боюклийска. Наградените  момичета са третокласнички, доброволци в проекта „Детско полицейско управление“ към двете училища и са се състезавали с още 81 участници от страната.  Работите им са оценени от жури в Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР.

„Наградите на София и Дария бяха връчени днес в РУ-Дупница от директора на ОДМВР ст. комисар Елиан Стамболийски. Двете момичета заедно с ръководителя на проекта инспектор Николай Иванов, със съучениците си и учителите им бяха гости в РУ-Дупница.

Леа получи наградата си в училище „Проф. Марин Дринов“ от началника на група „Териториална полиция“ в РУ-Кюстендил Кирил Кирилов. Радостта й бе споделена от съучениците, учителите и инспекторите от Детската педагогическа стая на РУ МВР – Кюстендил”, уточни говорителят на полицията Катя Табачка.