Внимание! Грипът атакува: Вътрешното отделение в дупнишката болница препълнено с болни, разпуснаха още 2 училища

Д-р Елена Гюзелева (на малката снимка) Пациенти чакат за преглед пред кабинетите на личните лекари в поликлиниката в Дупница.
  • Д-р Елена Гюзелева: Голяма грешка е пациентите да се лекуват сами и да взимат антибиотици, маските да се сменят на всеки 2 часа

  • 3 детски градини са затворени в Костенец, грипната ваканция в Перник се удължава

  • 5-годишното дете от Благоевград е издъхнало от бързо развила се пневмония вследствие на грипна инфекция

Грипът започва агресивно да настъпва в Югозапада. Това наложи в Дупница да се затворят още 2 училища. Учебните занятия в ОУ „Христаки Павлович” и Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление се преустановяват от днес, 23 януари, до 29-и този месец (вторник) включително. Както вече информирахме, от вторник в грипна ваканция бяха пуснати и учениците от СУ „Св. Климент Охридски”.
Междувременно три детски градини на територията на община Костенец също преустановиха занятия. Дните от 23 до 27 януари включително бяха обявени за неучебни в ДГ „Звънче” и ДГ „Радост” в Костенец, както и ДГ „Здравец” в същия град и град Момин проход. В своя заповед кметът на община Костенец Радостин Радев нарежда да се провежда строг контрол чрез медицинския и педагогически персонал за недопускане в детските градини на болни деца.
Проверка на „Вяра” установи, че много пациенти чакат за преглед пред кабинетите на личните си лекари в поликлиниката в Дупница. По темата потърсихме завеждащия вътрешно отделение в общинската болница в града д-р Елена Гюзелева.
„В момента вътрешното отделение е пълно с болни от грип пациенти. Аз и колегите ми от цялата страна говорим денонощно и даваме препоръки на хората как да избегнат грипа.

Подробности в печатното издание

 

Вестник „Вяра“ уведомява своите читатели