Юношите старша възраст на „Марек Юнион-Ивкони” започнаха годината със загуба

Юношите старша възраст на „Марек Юнион-Ивкони” започнаха новата година с поражение. Дупничани отстъпиха с 1:3 гейма на „Пирин” (Разлог) в своята зала „Спортна” пред около 200 свои фенове. Двубоят бе отложен от миналата година и се яви като първи и за двата отбора през 2019 година и е част от Група „А” на Държавното първенство за юноши. Марекчани дадоха всичко от себе си, за да зарадват публиката, но загубата на концентрация в няколко ключови момента им коства успеха.
„Загубихме един много важен от психологическа гледна точка мач. Отборът на „Пирин” игра доста силно на елементите блок и защита. Разковничето беше в третия гейм при 1:1 гейма и резултат 16-15 за нас. Тогава след разправия наш състезател получи червен картон, което повлия негативно на целия отбор и загубихме с 23:25. Хубавото е, че ще имаме възможност за реванш в Разлог на 6 февруари.  Очаква ни труден и интересен втори полусезон”, каза пред „Вяра” старши треньорът на отбора Радослав Асенов.
Следващият двубой на юношите старша възраст на дупнишкия клуб е именно срещу разложани на 6 февруари от 14 часа в местната зала „Септември”. Дотогава възпитаниците на Радослав Асенов ще продължат с тренировките и подготовката си за тежките срещи, които им предстоят през пролетта.