Повечето американци не искат Тръмп да е втори мандат

Повечето избиратели в САЩ няма да гласуват за Доналд Тръмп на изборите през 2020 г. и преизбирането му за втори президентски мандат, а възнамеряват да дадат гласа си за кандидат на Демократическата партия. Това става ясно от социологическо проучване, проведено съвместно от Центъра за изследване на американските политики към Харвардския университет и изследователската компания Harris Insights & Analytics, предаде ТАСС. Според представените данни само 36% от респондентите заявяват, че ще подкрепят републиканеца Тръмп на изборите за държавен глава в САЩ през 2020 г.

Американският милиардер, който встъпи в длъжност през януари 2017 г., нееднократно подчерта, че има намерение да се бори за втори мандат.

43% от анкетираните отбелязват, че ще гласуват за кандидата на Демократическата партия, който ще бъде определен след първичните избори в партията.

На фона на вътрешнополитическата криза с липсата на финансиране за правителството 45% от респондентите подкрепят работата на Тръмп, а 55% не я одобряват. 29% от американците харесват Доналд Тръмп, а 58% – не.

В проучването са участвали 1500 души.