Петричкото село Коларово затъна в боклук, кметът Атанас Гошев: Разбрахме се с управителя на сметосъбиращата фирма

Атанас Гошев
  • Асен Опренов: Почистваме там, където е възможно, камионът трудно минава по заледените пътища в планината

 

За проблем със сметосъбирането сигнализират жители на петричкото село Коларово. По думите им сметопочистваща кола в селото не е минавала от 31 декември миналата година и вече 22 дни контейнерите преливат.

Фирма „Енвиронман Тео България” ООД е спечелила обществената поръчка за сметосъбирането през 2015 г. със срок на изпълнение 5 години, а стойността й е 6 000 000 лв. с ДДС. Управителят Асен Опренов заяви, че положението в Подгорието е много зле, колата минава ежедневно, но непочистените и заледени пътища са причина сметосъбиращият камион да не може да мине по улиците и да прибере отпадъците. „Почистваме там, където е възможно. Имаме кола, която обслужва само Подгорието, перманентно е само по селата. Кметовете на полските села помогнаха с опесъчаването и там ситуацията е различна, но Подгорието е в планината, знаете, че когато падне сняг, ситуацията става сложна”.

Камионът не може да влезе не само в Коларово, а и в останалите села, признава Опренов и допълва, че кметовете на тези села са наясно със ситуацията.

Кметът на село Коларово Атанас Гошев сподели, че са се разбрали с управителя Асен Опренов и колата ще мине навсякъде, откъдето е възможно, за да събере отпадъците.