Toyota отбеляза юбилея на Land Cruiser

Компанията Toyota подготви специална версия на всъдехода си Land Cruiser, която носи името Heritage Edition и е посветена на непрекъснатата еволюция на модела в неговата 60-годишна история. Автомобилът ще излезе в ограничена серия от 1200 бройки, като ще се появи на пазара в края на 2019 г.

Toyota Land Cruiser Heritage Edition ще се предлага само с два реда седалки, цвят на каросерията Midnight Black Metallic или Blizzard Pearl, решетка на радиатора с тъчни акценти и 18-цолови алуминиеви джанти. За това, че машината е от специална серия, ще подсказват логото Land Cruiser и допълнителните хромирани елементи.

Под капака на всъдехода е поставен 5,7-литов V8, развиващ мощност от 386 к.с. и 544 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 8-степенен автомат ECT-i. Всъдеходът е оборудван със система за задвижване на четирите колела с централен диференциал Torsen, двустепенна раздатъчна кутия и понижаващи предавки на трансмисията. Освен това има хидравлична система за стабилизация на каросерията KDSS (Kinetic Dynamic Suspension System). Предното окачване, радиаторът и раздатъчната кутия са защитени от метални пластини.

В стандартното оборудване на Toyota Land Cruiser Heritage Edition влизат системи, помагаши изкачването и спускане, всъдеходе круиз-контрол CRAWL Control, селектор за промяна на режимите на движение Multi-Terrain Select и система Off-Road Turn Assist, която подобрява маневреността.

Освен това, всъдеходът разполага със седалки с вентилация, четиризонов климатик с 28 дефлектора, мултимедийна система с 9-инчов дисплей, адаптивен круиз-контрол и безкабелно зарядно за смартфони.

 

 

Източник: topgear.bg