Христо Гърбов гостува на дупнишкия театър с мегакомедията „Помощ, жена ми е луда”, билетите са изкупени

Популярният актьор Христо Гърбов гостува на дупнишкия театър „Невена Коканова” в понеделник (4 февруари) като един от участниците в мегакомедията „Помощ, жена ми е луда”. Представлението е от 19 часа и в него играят още Ясена Господинова, Ралица Константинова, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Борислав Веженов, Йовко Кънев.

Постановката е на Орлин Дяков, продукция на Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе, организатор – Импресарска къща „Вер – ди Арт”. Билетите за постановката вече са изкупени.

Семейните и служебни отношения на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия, става ясно от афиша на представлението. Обещанието за зрителите е очистващ и осмеляващ смях.

„Помощ, жена ми е луда” – вик на главния герой Жюлиен Валадие, шеф на важна корпорация, който може да прозвучи и като „Помощ, объркаха живота ми!“. „Животът на Жюлиен наистина е объркан, след като героят е обкръжен от твърде свадлива жена, изкусителни секретарки, способен, но твърде „нежен“ счетоводител и ред други атрактивни екземпляри, които забъркват водопад от адски смешни и забавни ситуации в ежедневието на фирмата. И горкият Жюлиен трябва да ги оправя.

Как действат герои, които не са намерили истинското си място в живота, как действат персонажи, които искат да прецакат другия, да му отнемат завоюваното? Народът го е казал: “Като стават за смях!”. В края на краищата те подреждат пъзела на житейските си стремления. Но преди това трябва да бъдат смешни, агресивни, зверски амбициозни. И тъкмо такива ни ги представя Жан Барбие. Зрителите нямат друга възможност, освен

да се надсмеят над забавните ситуации, в които изпадат”, казват запознати с постановката.

“Аз пиша пиеси за разтуха на зрителя, предназначени да разсмиват хората, с респект към добрата традиция, без вулгарност и грубост. Мисля, че много по-трудно се пише комедия, отколкото драма”, споделя Жан Барбие.