Община Дупница с бюджет от 32,3 млн. лв., правят кино в ДНА

  • Кметът Чимев: Харчим толкова, колкото имаме, приключихме първия етап по проучване на термални води

 

32 314 084 лв. бюджет ще има за тази година община Дупница. Финансовата рамка бе приета на първото за тази година заседание на местния парламент.

Общинските съветници приеха бюджета в размер на 32,3 млн. лв.

Отрицателен бе вотът на съветниците от БСП Станислав Павлов, Ивайло Петров и Асен Илиев и на независимия Пламен Соколов. С „въздържал се” гласуваха социалистите Георги Пехливански и Златко Славев. Дебатът продължи близо час, като и този път се включиха съветниците, вземащи обичайно думата. Костадин Костадинов от ОДБ направи анализ на финансовата рамка.

Костадин Костадинов

Посочи и новината – увеличението на някои данъци върху автомобилите и увеличение на налога за собствениците на джипове с голяма мощност. Съветникът на ОДБ заяви, че не се подпомага достатъчно бизнесът на търговците на стари автомобили, че не е предприето нищо по отношение на инициативите на коалицията коридор №8  да мине през Дупница, както и за плащанията от общината по ЕСКО договора на болницата.

Станислав Павлов
Пламен Соколов
Георги Пехливански

Ивайло Шаламанов от „Народен съюз” попита отново ще се осигурят ли средства за настаняване на 30 нуждаещи се в бившата детска ясла в „Таушаница”, каквото обещание при общественото обсъждане на бюджета даде зам.-кметът Олга Китанова. Социалистът Георги Пехливански посъветва управляващите да настояват пред централната власт да насочва инвеститори в града. Съпартиецът му Ивайло Петров отбеляза, че от 2015 г. насам инвестициите в града падат с по 2% годишно и това се наблюдава най-вече в шивашката промишленост, която е сериозно застъпена в града. Лидерът на БСП в общината Станислав Павлов посочи, че управляващите не са реализирали проекти, обещани по време на предизборната кампания преди 4 г.

 

Подробности в печатното издание

 

Вестник „Вяра“ уведомява своите читатели