Издирваният от месеци син на Миню Стайков е в “Пирогов” след побой

Издирваният от месеци син на арестувания собственик на “Винпром – Карнобат” Миню Стайков е в болница “Пирогов”. Стайко Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит от непознати. Мъжът е откаран в болницата от екип на Спешната помощ с лекар Слави Тодоров.

“Около 09,15 часа получихме адрес за мъж около 30-годишна възраст с травма на главата, паднал пред дома си. Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото, не беше много адекватен. Имаше травма на главата и имах съмнение за комоцио. Затова по най-бързия начин оправихме нещата и уредихме транспорт до “Пирогов”, каза д-р Тодоров.

Собственикът на “Винпром – Карнобат” Миню Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. В ареста е от три месеца, заедно с още двама души.

Стайко Стайков се издирва от 6 септември миналата година с европейска заповед за арест и с червена бюлетина.

Останалите в ареста са синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров, и Белун Хазърбашанов, брат на съпругата на Стайков. Алкохолният бос има и самостоятелно обвинение за укриване на близо 1 милион лева от данъци. Спецпрокуратурата твърди, че се работи и по линия измами с евросредства.

Ден след задържането на част от групата наблюдаващият прокурор по делото Ангел Кънев обяви, че Стайко Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а в началото на октомври снимката на 29-годишния мъж се появи и на страницата на Интерпол.

Според неофициална информация Стайков-младши е правел опити да се свърже с представители на спецпрокуратурата. Твърди се, че чрез адвокат е заявил готовност за сътрудничество. Дали това е така, все още не е ясно, защото официален коментар от държавното обвинение няма.

 

 

 

Източник: bnr.bg