Общината отпусна на „Марек” терена в Крайници за тренировки

Дупничани загубиха и втората си контрола.
  • Треньорът на дупничани Цецо Видински: Няма да привличаме нови футболисти, очаква ни тежка пролет

„Марек” няма да привлича нови футболисти по време на зимната пауза, категоричен е наставникът на дупнишкия отбор Цветан Видински. По думите му клубът в момента няма необходимия бюджет за нови попълнения и ще разчита на настоящия състав.
„Единственият ни нов футболист си остава Петьо Иванов, който си е местно момче и си е от Дупница. Няма шанс да привлечем нови футболисти, тъй като бюджетът не ни го позволява. На този етап няма и нито един напуснал, така че ще играем със същия състав. Виждам, че всички отбори, които са около нас в класирането, правят много силна организация за пролетта.

Наставникът на „Марек” Цецо Видински

„Септември” (Симитли), „Германея” и всички останали привличат нови играчи и се стягат за втория полусезон. Именно поради тази причина пролетният дял ще бъде много тежък за нас и може да се каже, че в момента все още нито един отбор не е изпаднал. Чака ни много тежка битка. Единственото хубаво е, че общината ни отпусна терена в село Крайници, който ще ползваме за тренировки. Радвам се за това. Тези дни там работници извършват ремонтни дейности, които да приведат терена в още по-добър вид. Това ще ни помогне много”, каза пред „Вяра” Цецо Видински.
Междувременно предвожданият от него клуб претърпя поражение и във втората си контрола по време на зимната подготовка. Марекчани загубиха с 1:2 от „Рилски спортист” в столичния комплекс „Царско село” пред около стотина зрители. Двамата старши треньори пуснаха в игра всичките си налични футболисти по време на мача. Дупнишкият наставник пък прати на игрището два различни състава за двете полувремена.
Мартин Михайлов от самоковци откри резултата в 23-тата минута, а капитанът на „Марек” Росен Йорданов изравни четири минути преди почивката. Таранът на „Рилецо” Петко Петков-Рамбо заби ефектен гол в 63-тата минута, отбелязвайки подобаващо своето завръщане в състава на „скиорите”. Припомняме, че марекчани загубиха първата си проверка със същия резултат, като тогава съперник им бе втородивизионният „Кариана” (Ерден).
„Доволен съм единствено от желанието, което проявяват играчите. Дори и то може да е малко повече, но хъса го има. Правим обаче елементарни грешки, които не бива да се допускат. Времето минава и скоро ще започнат и официалните мачове. Трябва да изчистим тези грешки и да подхождаме много по-сериозно в някои ситуации”, каза по повод контролите старши треньорът на „Марек”.
Следващият спаринг на дупничани е утре, когато те ще се изправят срещу „Пирин” (Разлог).