Община Сапарева баня продава 5 имота в селата Паничище и Овчарци

 ОбС- Сапарева баня
  • Кметът Гелев: Миналата година продадохме 4 дка в района на Посетителския център за около 280 000 лв.

 

5 имота, собственост на община Сапарева баня, са пред продажба, става ясно от докладни записки, включени в дневния ред на януарското заседание на местния праламент. Дупничанинът Кирил Олегов Петров е подал заявление за закупуване на три парцела в курорта Паничище, а Кристиян Иванов Йовев от Ресилово – за два парцела в съседното село Овчарци.

Кирил Петров, чиито родители са собственици на новоизградения хотел „103 градуса” до гейзера в Сапарева баня, иска да купи три терена в с. Паничище, където да изгради хотелски комплекси. Единият парцел е с площ 847 кв. м, а вторият – 997 кв. м, а третият – 5569 кв.м. Пазарната оценка и на трите имота е 71 лв. за кв. м без ДДС, изготвена от лицензиран оценител Кристиян Йовев има намерение да закупи имоти, които са с площ от 536 кв.м и 567 кв. м. Пазарната им оценка е 30 лв. за кв. м. „Единият от терените в с. Паничище се намира в района на писта „Бекяра”, а другите – недалеч от хотел „Магнолия”. Намеренията на Кирил Петров са да изгради 2-3 къщи за гости. Имотите в Овчарци се намират в началото на селото, в посока Сапарева баня-Дупница и са съседни на имота на Кристиян Йовев, който е подал заявление, че иска да ги купи. Теренът е отреден за жилищно строителство”, обясни кметът на общината Калин Гелев. Терените са включени в годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Продажбата им ще бъде извършена чрез провеждане на публичен търг с тайно наддаване.

Стана ясно, че миналата година община Сапарева баня е продала 2 имота в курорта Паничище, намиращи се в района на Посетителския център. Постъпленията в хазната са в размер на над около 300 000 лв. „Олег Петров купи 1 дка при Посетителския център, а фирма от Несебър – 3 дка, които се намират малко по-нагоре от Посетителския център. Цената беше 71 лв./кв. м без ДДС, постъпленията са в размер на 280 000 лв. без ДДС”, обясни Калин Гелев.

Подробности в печатното издание