Skoda показа дизайна на Kamiq

Компанията Skoda публикува компютърни скици на новия си компактен кросоувър за европейския пазар. Вече е известно, че той се казва Kamiq, като премиерата му ще се състои по време на автосалона в Женева през март.

Ако се съди по изображенията, кросоувърът ще се отличава значително от едноименния модел за Китай, показан през пролетта на 2018 г. Европейският Kamiq ще получи напълно различна предна част с решетка на радиатора и двойна главна оптика в стила на концептуалния модел Vision X, представен на изложението в Женева преди година.

В основата на Skoda Kamiq е разновидност на модулната платформа MQB-A0, която е в основата на моделите Seat Arona и Volkswagen T-Cross. Това означава, че кросоувър ще е дълъг около 4,2 метра, широк – 1,75 метра и висок – 1,6 метра.

Предполага се, че гамата двигатели на чешкия кросоувър ще повтаря тази на Volkswagen T-Cross. Това са 3-цилиндрови бензинов турбомотор, развиващи 95 и 115 к.с., а също така и 1,5-литров с 4 цилиндъра, който развива 150 к.с. Дизелът ще е 1,6-литров с 95 к.с. Базовите варианти ще получат 5-степенна механична скороста кутия, а останалите 6 или 7-степенна роботизирана DSG.

 

 

 

Източник: topgear.bg