Криза! Всеки 3-ти офис на ул. „Св. Иван Рилски” в Дупница пустее, искат им около 300-400 лв., но наематели няма

Затворените магазини чакат новите си наематели с табели на витрините за отдаване под наем.
  • Все по-малко клиенти търсят подобни помещения, които вървят по 10 лева на кв. м, категорични са брокерите на недвижими имоти в града

Почти всеки трети офис на главната улица „Св. Иван Рилски” в Дупница се отдава под наем. От месеци в обектите не се развива никакъв бизнес, а по витрините все по-често може да се забележат табели: „Дава се под наем”.

Обичайната гледка: Поредното пустеещо помещение на улица „Свети Иван Рилски”

От градинката „Левски” почти всеки партер на къща или сграда е пригоден за офис или магазин, но с просто око си личи, че предлагането е повече от търсенето. В близост се намира и пустеещият от години бивш денонощен магазин „Джамбо”, който периодично частни съдия-изпълнители се опитват да продадат. Знаете, собственичката Жулиета Георгиева-Джамбазица според слуховете оставила бизнеса си в Дупница заради дългове и заминала на гурбет в чужбина.

Преди години тук се помещаваше известен денонощен магазин.
В тази сграда се намираше един от първите и най-големи магазини за черна и бяла техника в града.

Търговци от Дупница и региона се опитват да развиват предимно магазини за дрехи, обувки и козметика по ул. „Св. Иван Рилски”. Хора от квартала и наематели на обекти в района разказаха пред „Вяра”, че невинаги бизнесът процъфтява и не след дълго кепенците се спускат.

На улица „Св. Иван Рилски” пустеят и две големи сгради, които нямат нови наематели или собсвеници от години – както бившият денонощен магазин, така и първият склад, където се продаваше всякаква бяла и черна техника.

Подробности в печатното издание