„Беласица” излиза срещу банскалии без Кирил Георгиев и Иво Самарджиев

Отборът на „Беласица” ще домакинства на колегите си от „Банско” в събота, 2 февруари, на терена в село Марикостиново. Със сигурност от сметките на старши треньора Иво Тренчев отпадат невъзстановеният след операция вратар Кирил Георгиев и контузеният по време на занимание халф Иво Самарджиев. Досега петричкият тим има една загуба срещу третия в македонското първенство „Академия Пандев” в Струмица с 0:5 и равенство срещу втородивизионния „Струмска слава” (Радомир) – 3:3.
Очаква се и в този трети двубой от зимната подготовка да вземат участие новопривлечените Сотир Илиев, Десислав Токов, Христо Петров и Атанас Карачоров. И четиримата до момента се представят на ниво и при това положение се увеличава конкуренцията в защитния вал на „Беласица”.
За отбора на „Банско” тази контрола ще бъде трета. До момента имат победа над U-19 на „Пирин” (Благоевград) и загуба от „Струмска слава” (Радомир) с 1:3. Наставникът Димитър Крушовски ще може да разполага с новодошлите – вратаря Абди Абдиков, полевите играчи Костадин Слаев, Симеон Вешев, Илия Лефтеров и Илия Карапетров.
Срещата по предварителна уговорка трябва да се състои от 15 часа на стадиона в село Марикостиново.