„Марек Юнион-Ивкони” падна в Добрич, скача на „Дунав” за първи успех през 2019 година

Дупнишките волейболисти ще хвърлят всички сили за победа в Русе.

„Марек Юнион-Ивкони” загуби гостуването си на „Добруджа 07” с 1:3 (25:27, 21:25, 25:15, 15:25) гейма в среща от междинния 14-и кръг на Суперлигата.
В първия гейм домакините натрупаха 3 точки аванс при 9:6, а по-късно вече бяха увеличили преднината си още повече – 17:12. Дупничани обаче показаха характер и се приближиха само на една точка от съперника си при 18:17 и дори изравниха при 23:23. Започна жестока битка за всяка точка, но добричлии в крайна сметка спечелиха гейма при третия си шанс.
Във втората част „Добруджа 07” отново водеха в началото, но марекчани пак се върнаха в играта при 17:16. До края на гейма обаче домакините взеха нещата в свои ръце и го затвориха при 25:21.
По време на третия гейм „Марек Юнион-Ивкони” напомни за най-добрите си моменти и не остави никакъв шанс на съперника си. Момчетата на Виктор Карагьозов започнаха ударно частта, натрупаха голяма преднина, която не пропиляха до края.
Силите на дупничани обаче не стигнаха за спечелване на втори гейм и четвъртата част мина изцяло под диктовката на тима от Добрич.
След успеха „Добруджа 07” записа 30 точки и се завърна на трето място във временното класиране.
„Марек Юнион-Ивкони” остава на осма позиция с актив от 14 пункта. Следващият мач на дупнишкия клуб е насрочен за 3 февруари (неделя), когато ще се изправи срещу „Дунав” в Русе. Двубоят е в зала „Дунав” и ще започне в 17 часа. Русенци са едва на десето място в класирането с 10 точки и тази среща е идеална възможност за марекчани да запишат първата си победа през 2019 година.