Няма да има Range Rover с 3 врати

Ръководството на британския производител Jaguar Land Rover е взело решение да се откаже изцяло от пускането на Range Rover с 3 врати. Компанията планираше производството на лимитирана серия SV Coupe от 999 бройки, които евентуално да бъдат увеличени при сериозен интерес от страна на клиентите.

Лимитираният Range Rover SV Coupe дори беше оценен на 240 000 британски паунда, но в крайна сметка няма да се появи никога. Представител на компанията уточни, че това не е свързано със слабо търсене, тъй като вече са получени поръчки от клиенти, които са били готови да платят до 340 000 паунда за колата след включване на допълнителни опции и спецификации.

Отказът от подобен автомобил е свързан с решението за съкращаване на разходите. Разработката на всъдеход с 3 врати би означавало огромна инвестиция, която е немислима на фона на случващото се в Jaguar Land Rover. В момента в компанията се провежда жестока оптимизация на разходите, която ще доведе до съкращение на 4500 служители. Това би трябвало да спести 2,5 млрд. паунда през следващите години.

В крайна сметка, показаният на автосалона в Женева през 2018 г. Range Rover SV Coupe ще си остане само концептуален модел. Предвиждаше се тривратият всъдеход да бъде изграден на базата на серийния Range Rover, като всички бройки щяха да се сглобяват на ръка. Под капака на автомобила трябваше да бъде поставен 5,0-литров V8 с мощност 565 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

 

 

 

 

Източник: topgear.bg