Младите експерти Ралица Траянова и Илко Божев започнаха работа в община Сандански по програмата „Старт в кариерата”

Ралица Траянова и Илко Божев
  • Назначени са от кмета Кирил Котев, при добри резултати ще имат възможност да останат на работното си място след изтичане на 9-месечния догово

 

Ралица Траянова и Илко Божев започнаха работа в община Сандански. Младите специалисти са назначени на работа в общинската администрация от 4 февруари със заповед на кмета Кирил Котев. В следващите 9 месеца те ще имат възможността да натрупат професионален опит и да развият своите трудови качества. Младите висшисти са назначени в различни дирекции и ще изпълняват служебните си задължения като младши експерти. Ралица Траянова е завършила „Управление и развитие на човешките ресурси“, а Илко  Божев – „Данъчна администрация“. И двама са придобили висшето си образование в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – град Благоевград. В момента се запознават с нормативната база документи и спецификата на своите задължения, уточниха от общинската администрация.

Програмата „Старт на кариерата“ осигурява възможност за придобиване на трудов стаж и преход от образование към заетост. Всички млади висшисти, участващи в програмата, са били регистрирани в Дирекция „Бюро по труда“ като безработни. Община Сандански кандидатства по програмата и след като е одобрена с експертите, които биват допуснати, провежда интервю и подбор. При добри резултати и бързо усвояване на работните цели всеки един от тях ще има възможност да остане на работното си място след изтичане на 9-месечния договор, тъй като за ръководството на община Сандански е важно попълването на състава с млади, инициативни и образовани хора.