Юлия Александрова от Коркина: Кметът на селото ни Любен Лазаров говори лъжи и клевети срещу мен

Юлия Александрова
  • Аз и семейството ми не сме крадци, а почтени хора, изкарващи прехраната си с тежък физически труд, пише жената в писмо до в. „Вяра”

Юлия Александрова от Коркина поиска право на отговор по повод изказване във „Вяра” на кмета на бобовдолското село Любен Лазаров. Читателката твърди, че е засегната от твърдение на Лазаров, че под нейно влияние таксиметров шофьор от Бобов дол се е оплакал от това, че Лазаров не му оказал помощ, докато се опитвал да се измъкне от снежен капан на пътя в Коркина. Юлия Александрова донесе писмо в редакцията, което е подписала с личния си подпис.

Факсимиле от писмото на Александрова, върху което тя се е и подписала.

Ето какво пише: “Кметът на село Коркина Любен Лазаров изрече поредните лъжи и клевети срещу мен на 17 януари във в. „Вяра”, заради което искам право на отговор. Аз и семейството ми не сме крадци, а почтени хора, изкарващи прехраната си с тежък физически труд от сутрин до вечер, без почивен ден, ние сме животновъди. И ако тук съдът работеше в полза на честните хора, щях досега да го осъдя 100 пъти. На всички институции съм написала жалби, досега без резултат, вече близо 8 години.

8 години този човек тормози мен и семейството ми и тъй като бил избран на поста, за него няма ли закон? Така ли излиза – може да си прави всичко, без да има наказание за него? Чувства се безнаказан? И защо не?

А може ли да попитам кой е лъжецът тук? Той оспорва думите на кмета на община Бобов дол г-жа Елза Величкова. А именно: тя казва, че срещу него има 10 жалби, той твърди, че не е вярно и са само две”. Александрова допълва, че срещу управника на Коркина има жалби в прокуратурата в Дупница, в Областната управа – гр. Кюстендил и община Бобов дол, и то не само от нея, по нейни думи. В писмото си тя казва още: „По повод изборните резултати на г-н Любен Лазаров – дали са действителни? По груби сметки населението ни се състои приблизително от 80 души. Доведе ли хора, които никога не са били регистрирани тук?  Докара ли ги 1 година преди изборите да направят адресната регистрация и оказахме ли се коркинци в повече?

Подробности в печатното издание