Тенис машината Любомир Янакиев от Дупница отпразнува рожден ден със серия от успехи

Рожденикът Любомир Янакиев
  •  Дупнишкият тенисист и неговите съотборници от СКТМ „Марек 76” мачкат наред в Панагюрище

 

Тенисистът със стотици медали и купи Любомир Янакиев от Дупница отпразнува своя рожден ден така, както той умее най-добре – със серия от успехи над съперници от високо ниво. Дупничанинът и неговите съотборници от СКТМ „Марек 76” записаха само победи в мачовете си от поредния кръг на „Б” група, който се проведе в Панагюрище.
Любомир Янакиев, Вертер Стоилов, Йордан Симов и Иван Иванов не допуснаха нито едно поражение. Те се наложиха последователно над „Машстрой-Марица Фест” (Пловдив) с 4:1, „Асара 08” (Симеоновград) с 4:1, СК „Тенис” (Панагюрище) и „Розова долина” (Казанлък), отново с 4:1. 

Съставът на „Марек 76” не остави никакви шансове на съперниците си в Панагюрище.


По този начин дупнишкият клуб запази своите шансове за влизане в „А” група. Дали „Марек 76” ще стане част от елита, ще се разбере в последния кръг, който трябва да се проведе в края на месец март.
„Роден съм на 2 февруари и много се радвам, че кръгът от първенството се падна точно същия ден и следващия. Така имах възможност да играя навръх рождения си ден и да запиша само и единствено победи. Пожелавам си само здраве, всичко друго е суета! Продължаваме напред, надявам се за в бъдеще да имам още доста успехи в спорта”, каза пред „Вяра” Любчо Янакиев, който навърши 57 години. През годините той е събрал във витрината си изключително голям брой медали от турнири и първенства, проведени в целия свят.
От клуба пожелаха на рожденика много здраве и да продължи да бъде все така позитивен и да радва всички дупничани със сърцатата си игра.