Дупничанката Супер Ели изпъкна със силна игра за победата на нейния „Савино дел Бене” над полския вицешампион

Елица Василева и италианският й отбор продължават да газят наред в Европа.

Дупничанката Елица Василева и нейният „Савино дел Бене” (Скандичи) записаха трети пореден успех в най-престижния европейски турнир, а именно – Шампионската лига. Италианският тим не остави абсолютно никакви шансове на полския вицешампион „ЛКС Комерсекон” (Лодз), побеждавайки го с 3:0 (25:21, 25:22, 25:17) в четвърти мач от Група D на надпреварата. Двубоят се изигра в зала „Спорт Арена” в полския град Лодз, като тимът от Флоренция победи със същия резултат и като домакин преди няколко седмици.
Родената в Дупница национална волейболистка бе титуляр и в трите гейма, отличи се с 8 точки и получи похвалите на специалистите от Апенините. Топреализатор стана Изабеле Хаак с 21 пункта (2 блокади), а 11 добави Йована Стефанович (4 блока).
С успеха си Скандичи продължава да бъде убедителен лидер в класирането на своята група с актив от 10 точки (3 победи и 1 загуба), а тимът от Полша е последен с 3 пункта (1 успех и 3 поражения).
Следващият мач на Супер Ели и съотборничките й е на 20 февруари (сряда) с другия италиански отбор в групата – „Имоко Волей” (Конеляно).