Школският шеф инж. Венцислав Златков събра учители и бивши директори за 50-ия рожден ден на Професионалната гимназия по лека промишленост в Кюстендил

Масата на директорите
  • Група преподаватели, начело с Елена Илиева, показаха в презентация училищния живот от създаването на училището през 1968 г. като ПТУ по текстил

 

Весело тържество събра заедно бивши, настоящи директори и учители на сладки приказки, скъпи спомени и кръшни хора в Кюстендил. Поводът е 50 години от създаването на Професионалната гимназия по лека промишленост в града. Половинвековният юбилей – 1 февруари, съвпада с рождения ден на патрона й – Владимир Димитров-Майстора. В деня на рождения ден колективът поднесе цветя на паметника на великия художник.

Директорът инж. Венцислав Златков

В едно от централните заведения в областния град директорът на учебното заведение инж. Венцислав Златков с кратко слово въведе присъстващите в атмосферата на училището, откроявайки най- същественото в неговата дейност. Той пожела на своите колеги здраве и бъдещи успехи, разказа Здравка Радичкова, която професионално и емоционално е свързана с училището като учител цели 8 години.

Росица Янчева – бивш директор, разказа за постиженията, които в минали периоди са издигнали авторитета и популярността на добре познатото преди Текстилно училище.

Подготвената презентация от група учители, начело с Елена Илиева, показа кадри от училищния живот от неговото създаване в 1968 г. като ПТУ по текстил за специалността предачество, а по- късно за изучаване и овладяване на професиите плетачество, обувно производство и шлосер-монтьори до сегашното й обособяване като Професионална гимназия със значими и търсени професии на моделиер-технолог на облеклото, оператор в производството на облекло и шивач, както и професията на фризьор, харесвана не само преди, но практикувана и сега в Клуба по интереси.

50 години Професионална гимназия по лека промишленост в Кюстендил

Сладки приказки и спомени, богат обяд с усмивки и наздравици, кръшни хора и снимки за бъдещите албуми бяха част от следобедната волна програма на това запомнящото се тържество в 50-годишната история на училището.

Изключително интересно и забавно бе на масата на директорите, както се шегуват, тъй като Професионалната гимназия спокойно може да се нарече люпилница на директори.

Част от колектива на учебното заведение

Празникът събра (сн.1 от дясно наляво) инж. Георги Касабов – първия директор на училището, Росица Янчева – дългогодишен директор, Пенка Ангелова – директор на училище, Здравка Радичкова – зам.-директор, инж. Венцислав Златков – настоящ директор, инж. Анка Лазова – бивш директор, Камен Очепалски – директор на училище, и Зоя Стоименова – директор на училище. Цяла директорска плеяда!