Шестокласник от Дупница се размина със смъртта след алкохолна кома, припадна на улицата

Д-р Албена Рапатинска
  • Момчето се натровило с пиене по време на гостуване у баба си, д-р Албена Рапатинска: Животът му е спасен благодарение на лекарите

 

Не по най-добрия начин завърши грипната ваканция за 13-годишно момче от Дупница. Шестокласникът се размина със смъртта, след като се натровил с алкохол, докато гостувал на баба си в рилското село Смочево. Ден преди да се завърне от допълнителната почивка у дома за училище, момчето решило да се почерпи като за последно и за тази цел слязло в мазето на семейната къща и посегнало на какъвто му попадне алкохол. Най-напред посегнал към твърдия алкохол – ракията, а след това смело пил и от виното. Вече добре омагьосан от двете коварни алкохолни напитки, решил да си допие при приятел в селото и тръгнал към него, но изведнъж обаче му прилошава и припада. Случайни минувачи се натъкват на него и подали сигнал на тел. 112. За неприятния инцидент потвърдиха и от ЦСМП – Кюстендил.

„Получихме сигнал за припаднало дете на една от улиците в село Смочево. На място веднага пристигна екип на Спешен център- Рила. Лекарите са установили, че момчето е изпаднало в алкохолна кома и веднага са предприели реанимационни действия. Благодарение на бързите и професионални действия на медиците животът на момчето е спасен“, коментира шефката на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

След оказаната първа и спешна помощ пишман младият пияч е докаран с линейка до болницата в Кюстендил. След извършения преглед се е установило, че не се налага момчето да бъде настанен в здравното заведение и е освободен.