VW Passat 2020 не предложи революция

Световната премиера на обновения Volkswagen Passat се състоя през януари на автосалона в Детройт, а сега дойде време и за дебюта на неговата европейска версия. Тя се предлага с далеч по-голям избор от задвижващи агрегати.

Промените в дизайна са засегнали предната част, където има по-голяма решетка на радиатора и нови фарове. Леко изменени са профилът и задната част на автомобила, където са поставени по-големи светлини, а в батажника е интегриран малък спойлер.

Салонът също не е претърпял революционни промени. Там има нови волан и приборен панел, както и променени отвори на вентилационната система. Те придават по-обемен вид на салона, за който са използвани и различни материали. Нова е и информационно-развлекателната система на автомобила.

В Щатите обновеният VW Passat е достъпен само с един мотор – 2,0-литров с турбо и 4 цилиндъра, развиващ 177 к.с. и 280 Нм, който работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия. Задвижването на тази версия е към задния мост.

За Европа изборът на клиентите е далеч по-голям. Базовият вариант разчита на 1,5-литров TSI двигател със 150 к.с. По-мощните версии с такова гориво са с 2,0-литров TSI, развиващ 190 или 270 к.с. За любителите на дизелите се предлагат 2,0-литров TDI Evo със 150 к.с., 1,6-литров TDI със 120 л.с., и два 2,0-литрови TDI – със 190 и 239 к.с.

В гамата на модела се завръща и хибридният Passat GTE, при който се разчита на комбинация от 1,4-литров бензинов TSI и електромотор, развиващи общо 218 к.с. Скоростната кутия е 6-степенен автомат с два съединителя. Този хибрид може да се зарежда от електропреносната мрежа, като само на ток пробегът е 55 км.

В оборудването на обновения VW Passat влизат и най-модерни системи за помощ на водача, сред които са асистент за аварийно спиране, адаптивен круиз контрол и система за разпознаване на пътните знаци. Моделът е снабден и с полуавтономна система за движение от 2-ро ниво, която работи при скорост до 210 км/ч. При нея водачът трябва да държи ръцете си на волана, а ако ги махне, колата спира сама след 10 секунди.

 

 

Източник: topgear.bg