Пенсионерката Мария от Дупница със сълзи на очи: Кучето ми изчезна, как ще живея без него

Пенсионираната медициска сестра моли за помощ да открие кучето си.
  • Моля за помощ да го открием, ако трябва, ще отделя от пенсията си на медсестра, която е 280 лв., каза жената

 

Пенсионерката Мария от Дупница потърси в. „Вяра”, за да сподели голямата си мъка по изчезналото й куче. Жената се надява чрез страниците на в. „Вяра” да се намерят хора, които да й помогнат за изгубения домашен любимец.

Трогателното писмо на медицинската сестра Мария за изгубеното куче

„Не знам как ще живея без него”, със сълзи на очи сподели Мария. Тя е пенсионирана медицинска сестра от „Пирогов”, награждавана е с два ордена на труда. От една сдемица безуспешно търси домашното си куче. Жената твърди, че кучето е познато в цяла Дупница, постоянно тичало след колелото на брат й Любчо и обича да си играе с децата в махалата.

Мария живее заедно с брат си Любчо близо до автогарата и Транспортната болница в Дупница. Брат й пък е бил дърворезбар в Рилския манастир и вече е с увредено зрение. Двамата са силно вярващи православни християни. Мария каза, че кучето й е черно, голямо, с къс косъм, лъскава козина, около 3-годишно, голяма глава, тъпа муцуна и клепнали уши.

Мария е притеснена, защото на кучето на всеки 3 месеца се прави специална инжекция. В противен случай има опасност да загине, вайка се жената. „Който го види или знае нещо за кучето, да ни се обади, ще му благодарим. Ако трябва, ще си дам част от пенсията, която е 280 лв. – за цял живот трудов стаж без един ден ползван болничен. Кучето е градско и беше в двора ни, който има паднала ограда. Ако някой го е взел, да го пусне, много го моля, защото е голям грях. Това куче ми спаси живота”, разказа възрастната жена. Мария провери за животното и в дупнишкия кучкарник, от дни обикаля улиците да го търси. Управителката на приюта за безстопанствени кучета Владислава Асенова обеща пълно съдействие за откриване на кучето.