Футболният „Марек” загуби от „Струмска слава”, крилото Даниел Димитров напусна „Бончук”

Дупнишкият клуб все още няма победа по време на зимната си подготовка.

„Марек” загуби с 0:2 от втородивизионния „Струмска слава” (Радомир) в поредната си контрола от зимната подготовка. Проверката се състоя на стадиона в Радомир и събра около 50-ина зрители. Дупничани показаха нелоша игра, но по-големият опит и класа на „Славата” си пролича и радомирци в крайна сметка се поздравиха с успеха. По този начин марекчани продължават да нямат победа през зимната пауза. Момчетата на Цецо Видински претърпяха минимални поражения от „Кариана” (Ерден) и „Рилски спортист” и завършиха 1:1 с „Пирин” (Разлог).
Междувременно стана ясно, че Даниел Димитров ще напусне стадион „Бончук” и повече няма да защитава цветовете на „Марек”. Крилото бе изявило желание да напусне клуба още в началото на месец януари, но след това продължи да води подготовка със съотборниците си. Офанзивният футболист напуска тима броени дни преди подновяването на шампионата в Югозападната трета лига и от треньорския щаб ще трябва бързо да потърсят негов заместник.
„Даниел Димитров обяви, че ще напусне в началото на подготовката, но после каза, че ще остане. Сега, броени дни преди началото на полусезона, е решил, че все пак ще си тръгне окончателно от нашия отбор. Това ни се явява като голям проблем, защото сме притиснати от времето. Търсим негов заместник, но това не става толкова лесно. Затруднява ни и това, че нямаме голям бюджет, но дано успеем да намерим футболист, когото да привлечем в близките дни”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цветан Видински.
Марекчани ще изиграят последната си контрола в сряда, когато ще премерят сили с юношите до 19 години на столичния „Септември”.