Над 9 милиона чуждестранни туристи са посетили България през 2018 г. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова на конференцията „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“. Амбицията на министерството е страната ни да се превърне в целогодишна туристическа дестинация. „За миналата година имахме също над 3 милиона и 750 000 българи, които са пренощували на територията на страната. Това е един ръст от 2,6 процента, който е много малък, но той е показателен, че ние вървим нагоре, защото това е с всяка една изминала година. Мотото на тази година е „Естествено в България. Година на вътрешния туризъм – 2019″, за да можем с тази инициатива да насърчим малко познатите и интересни, прекрасни места в България“, коментира Ангелкова.

Кампанията за популяризиране на вътрешния туризъм е под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Министърът на младежка и спорта Красен Кралев подчерта:

„Спортът има изключително важен принос. Тези състезания, които организираме в България, да се говори с добро за България. Да покажем възможностите на културно-историческото си наследство“.

 

 

 

Източник: bnr.bg