Dacia прави пикап от Duster

В гамата на Dacia до края на годината ще се появи пикап, построен на базата на кросоувъра Duster. С неговата разработка ще се заеме техническият център на Renault в град Титу (Румъния).

Новината съобщи генералният директор на подразделението на търговски автомобили на Renault в Румъния – Хаким Бутера, в интервю за местното издание 0-100.ro. Той допълни, че автомобилът ще се отличава значително от построения на базата на Duster южноамерикански пикап Renault Oroch (на снимките).

През октомври миналата година ателието Romturingia представи подобен модел, изграден на новото поколение на Duster. При него специално беше усилена долната част на автомобила, а товарната платформа беше монтирана зад предните седалки. Тази машина ще бъде произведена в ограничен тираж за нуждите на рафинерията Rompetrol и няма да бъде част от гамата на Dacia.
Що се отнася до Renault Oroch, той е оборудван с двойна кабина, като се продава на пазара в Бразилия още от 2015 г. Този пикап е построен на базата на първото поколение на Duster (във версията на Renault), като разстоянието между двете оси е увеличено със 155 мм. Дължината на товарната платформа е 1350 мм, а обемът на мястото за товари – 683 литра.

 

 

 

Източник: topgear.bg