Старшината от граничното поделение в Петрич Стоян Георгиев чества 70-и юбилей, призна: Не съм спирал да работя

Момент от тържеството
  • Чувствам се като граничар още от раждането ми в село Белтоко, пътувал съм доста по света, призна рожденикът

 

Дългогодишният служител на Гранични войски старшина Стоян Евтимов Георгиев от Петричко отбеляза 70-и юбилей на стилно парти. Тържеството подготвиха кметът на село Първомай Стоян Стойчев и председателят на Съюза на офицерите и сержантите от резерва полк. Лозан Анастасов.

Рожденикът със съпругата Мария и внучката Мариела

Рожденикът духна свещичките на тортата в присъствието на най-близките си приятели, а полк. Анастасов прочете поздравителен адрес от името на местната организация на СОСРЗ. „Чувствам се като граничар още от раждането ми в село Белтоко. През 1995 г. се пенсионирах, но не спрях да работя. В строителството приложих своите познания от техникума в Благоевград. Посещавал съм и държави като ГФР, Чехия, Унгария, Румъния, Белгия, Франция. Наслаждавах се на Париж от Айфеловата кула. Няма да забравя моите командири  полк. Кирил Ангелов, Стефан Ангелов и Лозан Анастасов. Приятно бях изненадан от това, че съм зачетен за моя достоен труд в Гранични войски.

Стоян Георгиев с кмета на Първомай С. Стойчев (отдясно)

Пожелавам здраве, късмет и по-добър живот на семейството ми и младите хора в България”, сподели Стоян еГг Георгиев. Той е роден на 9 февруари през 1949 година в петричкото село Белтоко. Детството му е сиромашко и нерадостно, израства в село без електрически ток в къща с трима братя и две сестри. Основно образование завършва в местното училище, средното – в строителния техникум в Благоевград. Граничар-войник е в град Любимец. След това до 1995 г. е старшина на различни застави – Белтоко, Клепало и Добри лаки.  „Гордея се, че съм израснал на границата с Македония.