Кметът Паунов на откриването на обновената сграда на полицията в Кюстендил: С близо 1 млн. лв. са сменени покривът, дограмата и отоплителната инсталация

Министър Младен Маринов
  • Министър Младен Маринов връчи плакет на градоначалника, отбеляза: Ремонтът осигури достъп до сградата на хора в неравностойно положение

 

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов символично прерязаха лента на реновираната административна сграда на ОДМВР-Кюстендил. Средствата за обновлението са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, а общата стойност на проекта е 1 175 079 лв., от които 987 903 лв. са финансирани от ЕФРР, 174 335 лв. национално финансиране и 12 840 собствен принос. Водосвет за здраве и успехи отслужи архиерейският наместник отец Генадий.

„Изключително съм щастлив, че мога да присъствам на освещаването на сградата на ОДМВР-Кюстендил. Благодарен съм на местната власт, в лицето на кмета Петър Паунов, че наред със здравеопазването и образованието, сигурността също е от изключителна важност. Всички усилия, които са положени до този момент, не са напразни. Те ще допринесат за подобряване сигурността в района. Ремонтът, който е извършен на сградата, ще подобри обслужването на гражданите. Ремонтът ще даде възможност за достъп на гражданите в неравностойно положение до всички услуги и ще повиши доверието на обществото към всички полицейски служители. Към колегите искам да се обърна с поздравления и да им пожелая да са живи и здрави, да ги уверя, че тяхната служба е от изключително значение за обществото и трябва да са горди с това, което правят. Политиката на министерството е насочена не само към подобряване на битовите условия, виждате, че в ОД на МВР-Кюстендил са разпределени нови автомобили, те също са по европейски програми, оборудване на всеки полицейски служител със средства за лична защита, със средства  за въздействие в критични ситуаци”, каза по време на откриването министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Градоначалникът получи плакет.

Той връчи плакет на кмета на община Кюстендил Петър Паунов и изрази благодарност за оказаната подкрепа по реновирането на сградата на ОДМВР. “Денят е специален за Кюстендил и за всички партньори от системата на МВР. В заключителен етап е един проект, който без колебания приех да бъде включен в инвестиционната програма на община Кюстендил още в самото й създаване. Направихме го, за да можете вие като наши колеги и приятели да работите в една уютна и спокойна среда, стремейки се да подпомогнем и механизацията ви обезпечихме камери в нашия град, за да работите в спокойна среда по превенция и обезвреждане на престъпленията. Наред с храмовете на образованието – българските училища, да бъде обновена и сградата на Областна дирекция на МВР в град Кюстендил. С близо милион лева са подменени изцяло покривните конструкции, направено е вътрешно саниране, подмяна на дограма, изцяло нова отоплителна инсталация. Разбира се, че много може да се желае, но това беше възможно с европейските средства. Направихме го, за да може вие като наши колеги и приятели да работите в една уютна и спокойна среда“, заяви кметът Петър Паунов.

На официалното откриване присъстваха и главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, директорът на ОД на МВР-Кюстендил комисар Елиан Стамболийски, зам.-директор и началник на отдел “Криминална полиция” комисар Веско Рангачев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-Кюстендил комисар Светослав Георгиев, служители на МВР и РСПБЗН-Кюстендил.