„Марек Юнион-Ивкони” изправени пред тежко гостуване в Суперлигата

Момент от мача между двата отбора през есента в Дупница, в който „Хебър” победи с 3:0 гейма.
  • Дупнишкият клуб ще се опита да играе по-освободено и да покаже добър волейбол

„Марек Юнион-Ивкони” ще има поредния тежък тест в Суперлигата. Дупничани гостуват на най-добрия отбор в България през настоящия сезон – „Хебър”. В Пазарджик се играе много трудно и момчетата на старши треньора Виктор Карагьозов усетиха това в началото на януари. Тогава те се изправиха срещу „тигрите” в четвъртфинал за Купата на България. В този двубой марекчани играха много силно през първите два гейма, но в заключителните точки се пречупиха и инкасираха загуба с 0:3. Шампионатният двубой също завърши с чиста победа за тима от Пазарджик насред Дупница.
В днешния мач за първенство дупнишкият клуб ще се опита да играе по-освободено и да покаже добър волейбол, с който да спечели поне точка от тежкото си гостуване. От треньорския щаб разчитат новите попълнения – диагоналът от Уганда Иван Боб Онгом и разпределителят Чоно Пенчев, да покажат големия потенциал, с който разполагат, и да направят запомнящ се мач. Дупничани бяха в тежка серия от пет поредни загуби във волейболния елит, но се върнаха на победния път, след като се наложиха над „Миньор” (Перник) с убедителното 3:0 гейма.
„Хебър” е лидер в класирането с актив от 38 точки, натрупан от 14 победи и само 2 загуби. „Марек Юнион-Ивкони” пък е на осмо място с 18 пункта (6 успеха и 10 поражения).
Срещата е днес от 18,30 часа в пазарджишката зала „Васил Левски”.