В Германия обвиниха 8 души в трафик на 2 тона кокаин в банани

Германските власти съобщиха, че са разбили група за трафик на кокаин, която пренесла стотици килограми от наркотика в кутии за банани, пише “Гардиън”. Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу осем души. От държавното обвинение отбелязват, че това е една от най-големите групи за трафик на кокаин, които са разбивани в историята на Германия. Вярва се, че мъжете са част от по-голяма мрежа, която все още действа. Те са отговорни за доставяне на два тона кокаин в Германия между април 2017 г. и септември 2018 г.

Първите доказателства за групата излезли на светло, след като работници в магазин в Бавария открили малки пакети кокаин в кутии за банани. Полицията успяла да проследи доставките на кокаин до складове, където били съхранявани след пристигането си от Еквадор. На няколко пъти въоръжени мъже нахлули в складовете.

Полицията установила, че бананите и кокаинът са били транспортирани от Еквадор и бандата прониквала в складовете за прибиране на наркотика. При едно нахлуване бандата вземала по около 300 килограма.

Мъжете са задържани в Ландсхут, Бавария, където ще бъдат съдени.

Те са били следени от 500 митничари, служители на реда и прокурори. Мъжете влизали в складове в провинциите Бавария, Хесен, Северен Рейн-Вестфалия и Саарланд. Властите подслушвали телефоните на задържаните.