ИГРАЙ И СПЕЧЕЛИ: Моята любима забележителност в Югозападна България: Десислава Георгиева от Скрино: Руенският манастир е построен в чест на св. Йоан Рилски, обичам това място заради спокойствието

Десислава Георгиева от Скрино е най-новият участник в играта за любими забележителности на в. „Вяра”. Тя представя Руенския манастир „Св. Йоан Рилски” като една от своите любими красоти в региона. Ето какво ни разказа за светата обител Десислава:

„Горда съм, че съм израснала в райско кътче като Скрино, което е не само пленително красиво, но и в него има много запазено през вековете културно наследство. Именно тук се намира едно от любимите ми места – Руенският манастир „Св. Йоан Рилски“, което ти гарантира спокойствие и отдих. Освен това е културна ценност. Особено през летния сезон има наплив от туристи.

Руенският манастир се намера в с. Скрино, община Бобошево, област Кюстендил, в близост до планината Руен. Намира се на 3 километра над селото, построен в чест на св. Йоан Рилски (879-946), известен с чудотворните си дела. Живял е по времето на цар Петър, княз Борис и цар Симеон Велики (923-963)”, разказа Десислава Георгиева.