Bentley Bentayga е най-бързият SUV на планетата

Новата версия на Bentley Bentayga – Speed, е най-бързият кросоувър на планетата. Автомобилът ще развива максимална скорост от 306 км/ч, с което изпреварва само с 1 км/ч досегашния №1 по този показател Lamborghini Urus. Bentayga Sport разчита на 6,0-литров туин-турбо W12 двигател, чиято мощност при оригиналния модел е 608 к.с., но за новата модификация е увеличена зо 635 к.с. Въртящияг момент от 900 Нм си остава същия.

Кросоувърът на Bentley вдига 100 км/ч от място за 3,9 секунди, което е с 0,2 секунди по-бързо от стандартната версия на модела. Максималната скорост на Speed е с 5 км/ч по-висока от тази на Bentayga. Досегашният №1 по бързина сред SUV-моделите Lamborghini Urus разчита на двигател с мощност 640 к.с., който му позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди.


Новата версия на Bentayga е получила различни настройки не само на двигателя, но и на окачването, което е по-твърдо, като и на 8-степенната автоматична скоростна кутия. Промени са направени и по системата за стабилизация, като и по изпускателната система. Като дизайн Speed се различава от стандартния модел по затъмнените фарове, както и по увеличения на размери заден спойлер. Нови са емблемите Speed и 22-цоловите джанти. За кросоувъра се предлагат карбоново-керамични спирачки, салон от алкантара и седалки, които се регулират в 22 направления.

 

 

 

Източник: topgear.bg