Убиха 35-год. мъж при сбиване пред кюстендилска дискотека, издирват извършителя

  • Прокуратурата: Задържани са 8 души, не може да се говори за етническо напрежение

  • Полицията: Случаят е битов, причината – огромно количество алкохол

  • 3-ма остават в кюстендилската болница, един е в „Пирогов” с тежка черепно-мозъчна травма

  • Кюстендилци излязоха на мирен протест: Показваме съпричастност, целта ни не е да създаваме напрежение

 

Полицията издирва 19-годишен младеж за убийството на 35-годишен мъж в Кюстендил. Това съобщиха на официална пресконференция след трагедията директорът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил комисар Елиан Стамболийски и окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Комисар Елиан Стамболийски и окръжният прокурор Камелия Стефанова

Заподозреният за престъплението е установен по свидетелски показания. „Той е от ромски произход, има три криминални прояви”, уточни директорът на полицията в Кюстендил.

При конфликт, възникнал сутринта около 7,15 ч. пред заведение в центъра на Кюстендил, е бил убит 35-годишен мъж, а други петима са били ранени. Участници в сбиването, в което са използвани ножове и остри предмети, са жители на Кюстендил, кюстендилското с. Слокощица и ромския квартал “Изток”.

Причина за смъртта на жертвата е прободна рана, каза Камелия Стефанова. Тя уточни, че останалите петима са закарани в болницата в Кюстендил. Един от ранените, който е бил с тежка черепно-мозъчна травма, е транспортиран в неврохирургията в “Пирогов”. Останалите са с по-леки порезни наранявания – в областта на гръдния кош и на ръцете. “Не можем да говорим за етническо напрежение”, посочи Стефанова. Задържаните са осем, уточни Стефанова. Тя посочи, че сред тях има и криминално проявени, но убитият няма криминална регистрация.

Случаят е битов, вследствие на изпито голямо количество алкохол, каза директорът на областната дирекция Елиан Стамболийски. В ромския квартал в Кюстендил има присъствие на жандармерия, но районът не е блокиран.

Официално изявление на представители на полицията и прокуратурата след убийството в Кюстендил

Продължава издирването на извършителя на убийството. След инцидента е иззет един газов пистолет. Предстои и проверка на заведението, в което са били участниците в масовия бой. Започнати са процесуални действия при условия на неотложност.

Според непотвърдена информация убитият мъж е българин, който е станал неволен очевидец на инцидента.

Кюстендилци излязоха на протест

Подробности в печатното издание