Футболистите на Румил Жотев от Гоце Делчев взеха 3 точки от Белица

 

Футболистите на Белица паднаха с 4 гола в отложен мач от есенния дял за първенството на 4-та лига на Пиринската Бундеслига. Те играха срещу отбора на „Пирин” (Гоце Делчев). Футболистите на Румил Жотев изиграха много силен мач -тактически и игрово, и заслужено се поздравиха с убедителна победа – 4:1, категорични са футболни спецове.
Срещата започна зле за отбора на „Пирин” (Гоце Делчев), след като в 9-ата минута домакините се възползваха от колективна грешка на защитата и отбелязаха гол във вратата на Коста Янев за 1:0. Радостта на домакините бе кратка. В 21-вата минута капитанът на „Пирин” Борис Боянчев изравни резултата след точно изпълнена дузпа. Тя бе отсъдена от главния съдия Борис Ганчев за спъване на Мустафа Шериф. От този момент отборът на „Пирин” пое инициативата в свои ръце. В 37-ата минута след центриране от фаул отдясно в наказателното поле на домакините Любен Димитров с глава простреля стража на „Белица” за 1:2. В самия край на полувремето Стефан Терзиев надбяга защитата на домакините и от 7-8 метра опъна мрежата зад стража на Белица за 1:3.
Втората част на срещата започна с натиск на гостите. В 54-тата минута при бърза контраатака на Шабанов последва остро центриране ниско по тревата, Ангел Кюмурджиев отклони с крак топката отблизо за 1:4. Домакините опитаха с брутални действия да спират набезите на колегите си от Гоце Делчев. Извършените пет смети от страна на Жотев дадоха отражение на качеството на игра. До последния съдийски сигнал не се стигна до нищо особено и пред двете врати.

„Доволен съм от себераздаването на терена и желанието на футболистите, на които гласувах доверие, да бъдат краен победител в този двубой, който върна и надеждите за атакуване на челото на таблицата. Вече сме на четири точки разлика след временните лидери в групата „Перун” (Кресна) и „Малеш” (Микрево)”, сподели Румил Жотев.
Този мач бе ръководен от главния съдия Борис Ганчев, делегат на мача бе известният международен асистент – съдия Крум Стоилов.