Волейболистите на „Марек Юнион-Ивкони” загубиха от „Черно море” пред феновете си у дома

Дупнишкият клуб допусна изненадваща загуба от опашкаря „Черно море”.
  • Дупничани поведоха с 2:0, но допуснаха да бъдат обърнати от варненци за крайното 2:3 гейма

    „Марек Юнион-Ивкони” направи голяма издънка пред своите фенове, след като допусна пълен обрат от един от опашкарите в Суперлигата – „Черно море”. Пред около 400 привърженици в дупнишката зала „Спортна” домакините поведоха с 2:0 гейма, но в крайна сметка загубиха с 2:3 (25:22, 26:24, 22:25, 20:25, 13:15).
    Дупничани успяха да спечелят първия гейм, без да срещнат особени проблеми. Гостите от Варна обаче вдигнаха оборотите и натрупаха солиден аванс от 6 точки още в началото на втората част. Момчетата на наставника Виктор Карагьозов обаче показаха класата си и най-вече благодарение на силните сервиси на новото попълнение Петър Христосков успяха да обърнат развоя, спечелвайки с 26:24. Това явно оказа неблагоприятно влияние върху дупнишките волейболисти, които се отпуснаха. „Черно море” се възползва от това по най-добрия начин, измъквайки следващите два гейма с добра игра.
    В тайбрека варненци поеха инициативата още от началото, но „Марек Юнион-Ивкони” успя да изравни при 11:11. Двата тима се захапаха за всяка точка, но „моряците” показаха по-голям характер и се поздравиха със запомнящ се обрат и голяма победа в една от най-трудните за гостуване зали.
    Най-резултатен в мача бе руснакът Евгений Тюрин от „Черно море” с 26 точки (4 аса, 2 блокади), а съотборникът му Явор Генов добави 15 пункта. За дупнишкия клуб Ангел Велков и Павел Душков завършиха с по 14 точки, а капитанът Борислав Апостолов се отчете с 13.

    Около 400 фенове подкрепиха любимците си от „Марек Юнион-Ивкони” в местната спортна зала.

  • След поражението „Марек Юнион-Ивкони” остава на 8-о място с актив от 19 точки (6 победи и 12 загуби). Притеснителното за дупничани обаче е, че деветият „Дунав” вече е само на една победа зад тях. Така мястото на Иван Боб Онгом и компания в плейофите вече не е толкова сигурно, както се смяташе преди няколко месеца. „Черно море” пък записа четвъртата си победа, събра 16 пункта и също е вече само на три от дупнишкия клуб.
    В следващия кръг марекчани ще имат поредната си тежка задача. Те ще гостуват на втория в класирането ЦСКА. Двубоят в столичната зала „Васил Симов” е насрочен за 25 февруари (понеделник) от 18,30 часа.