Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва

Шестимата нови министри в гръцкото правителство положиха клетва пред президента Прокопис Павлопулос в присъствието на премиера Алексис Ципрас.

Йоргос Катругалос е новият външен министър на Гърция на мястото на Алексис Ципрас, който освен премиер беше и ръководител на гръцката дипломация.

На позицията алтернативен министър по европейската политика е Сия Анагностопулу, член на СИРИЗА, която е и докладчик по законопроекта за ратифициране на Договора от Преспа, когато беше представен в гръцкия парламент. От другите промени в гръцкото правителство вместо Катерина Нотопулу, която е кандидат за кмет на Солун от СИРИЗА, заместник-министър на вътрешните работи, отговорен за Македония и Тракия, е Елефтерия Хазигеоргиу.

Насос Илиопулос от заместник-министър на труда и социалната защита е кандидат за кмет на Атина, така че на негово място идва Консантинос Баркас.

Има и промени в Министерството на транспорта и инфраструктурата, където заместник е Танос Мораитис, а в Министерството на миграционната политика заместник-министър е Ангелос Толкас.

 

 

 

 

Източник: bnt.bg