Семейство от Бургас опита да продаде детето си в чужбина

От администрацията се усъмнили в поведението на ромска фамилия, сигнализирали незабавно в МВР

Служители на община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница. Случаят е разплетен в териториалната дирекция в комплекс “Меден рудник”. Там ромско семейство от квартал “Акациите” отвело дъщеря си, за да й бъде изваден нов акт за раждане. Обяснили, че оригиналният документ, необходим за удостоверяване на родителските права, а и при пътуване в чужбина, е изгубен.
Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване. Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено във Франция против волята му. Директорът на Център за административни услуги “Възраждане” Магдалена Манолова директно сигнализирала в районното полицейско управление. В разговора си със служителите на реда обяснила, че е необходимо да се действа бързо.
Патрулните коли и разследващите екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. През цялото време Манолова е поддържала връзка с тях. И докато ромското семейство настоявало администрацията да действа по-бързо, за да получат документа, общинските служители правили всичко възможно, за да забавят процедурата.
При последвалата акция са задържани няколко души. Сред тях и пътуващите в микробус, паркиран пред районното кметство, които наблюдавали ситуацията през цялото време.
По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Източник: dariknews.bg