Кметът Петър Паунов и над 200 деца се преклониха пред Апостола в Кюстенднил

  • Градоначалникът: Дяконът е безпримерен, вечен, неповторим, носим го в сърцата си

 

Стотици кюстендилци паднаха на колене пред Апостола на свободата по повод от 146 години от гибелта му. Над 200 деца от различни училища и детски градини се стекоха на паметника на Дякона в Ларгото. На поклонението присъстваха кметът на община Кюстендил Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, председателят на Общинския съвет Михаела Крумова, представители на областната и общинската администрация, политически партии, неправителствени организации, патриотични дружества, читалища, граждани, Съюзът на офицерите от запаса и резерва и фенклубът на ПФК „Левски-Торсида” – Кюстендил.

По повод 146-годишнината от гибелта на Апостола беше представен рецитал от възпитаници на Начално училище „Свети Климент Охридски”, които първи оставиха по букет кокичета на паметника. Присъстващите преклониха глава и поднесоха венци и цветя в знак на признателност към делото великия българин. 

„Цяла България се прекланя пред Апостола. Безпримерен, вечен, неповторим. Виждате малките деца, учениците, поколенията, които трябва да радват и действително България да пребъде с тях. Децата носят Васил Левски в сърцата си, с християнските му добродетели, с неговата самоотверженост и безпримерна топлина. Действително България ще бъде този дом, за който той се е борил“, обяви след тържествената церемония кметът на община Кюстендил Петър Паунов.